Homborsund til Lillesand, gjennom Blindleia og til Sandvika ved Kristiansand

Vi våknet på anker i Homborsund der vinden hadde dreid og flyttet båten nærmere land. Det hadde blåst opp til 9 knops vind gjennom natten. Be bestemte oss for å heise anker og seile den korte turen inn til Lillesand og spise frokost der. Dro fra Homborsund 7:40 og var fremme i Lillesand 8:30. Det var en rolig havn å legge til og vi fikk kjøpt oss en kaffe og noen ting til båten, bla. a. kiler som vi kan bruke til å fortøye til fjell.

Vi har gledet oss veldig til å seile gjennom Blindleia så vi kom oss fort avgårde.

Inngangen til Blindleia fra Lillesand begynner med en bru på 19 meter som heter Justøya bru. Billie’s Holiday er 17 meter høy pluss VHF antenne. Vi seilte under

Det var en spektakulær dag å seile gjennom Blindleia. Fordi det var sol og varmt var det folk å se overalt på hyttene og båtene sine.

Ved utgangen av Blindleia hadde det blåst opp og vi begynte å lete etter et sted i le der vi kunne bade og spise. Vi endte med å seile helt til Sandvika som er en bukt like utenfor Skippergada ved Kongshavn nære Kristiansand. Her fant vi god le idet vinden blåste opp ytterligere. Vi måtte legge ut masse anker for å få godt feste, og ble liggende her i natt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: